Menu

Ga je een nieuw huis kopen?

Wij helpen je graag op weg.

Ruimere NHG-acceptatie voor ouderen

NHG ( stichting Nationale Hypotheek Garantie ) komt met ruimere acceptatiecriteria voor ouderen met een verhuiswens. Het wordt voor geldverstrekkers mogelijk om hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken, te toetsen op basis van de werkelijke huidige (maand)lasten.

Door een beoordeling op basis van de individuele situatie, in plaats van de gebruikelijke financieringsnormen, kunnen ouderen eenvoudiger een hypotheek krijgen. NHG stelt dat door deze nieuwe manier van toetsen en de garantiestelling de leencapaciteit van deze groep op een verantwoorde manier wordt verhoogd.

Ministeriële goedkeuring
Minister Ollongren van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties, heeft ingestemd met de aanpassingen. “Veel senioren profiteren van deze maatregel, bovendien bevordert het de doorstroming en heeft zo een positief effect op de gehele woningmarkt. Het is ook positief dat NHG samen met het Rijk en de markt oplossingen ontwikkelt voor knelpunten op de koopwoningmarkt”, aldus de minister.

Omdenken
NHG komt met dit initiatief omdat veel consumenten binnen deze leeftijdscategorie met een verhuiswens moeite hebben met het verkrijgen van een nieuwe hypotheek. Hypotheeknodig.nl onderschrijft dit; “We zien geregeld dat ouderen willen verhuizen, maar door aangescherpte financieringsnormen geen nieuwe hypotheek krijgen. Opmerkelijk als je je realiseert dat in veel gevallen de nieuwe hypotheeklasten lager uitvallen dan de hypotheeklasten van hun bestaande woonsituatie. Dat heeft te maken met de vastgelegde methode waarop geldverstrekkers de maximale hypotheek berekenen”, verklaart Arjen Gielen, algemeen directeur van NHG.

Bent u ook gepensioneerd of 60+ en liep u in het verleden tegen de vaak ( veel) te strenge financieringsnormen aan ook al kon u de hypotheek ( makkelijk ) betalen? Neem dan contact op met Hypotheeknodig.nl of vul het contactformulier in en geniet dit jaar nog van structureel lagere maandlasten!

Bron: https://www.infinance.nl/artikel/ruimere-nhg-acceptatie-voor-ouderen/

Datum artikel: 17-04-2018

Heb je nog vragen?

Stel dan hier je vraag en wij mailen je direct terug!

HypotheekNodig.nl is een onderdeel van Kortmann Adviesgroep Webdesign: Trendo