Advieskeuze

Ga je een nieuw huis kopen?

Wij helpen je graag op weg.

De starterslening

Wat is de Starterslening?

De Starterslening biedt starters op de koopwoningmarkt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier nét dat beetje extra te lenen. Hierdoor komt dat ene speciale droomhuis wat je gezien hebt maar eigenlijk te duur was toch binnen handbereik.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis (tot maximaal de Loan to Value) en de (eerste) hypotheek bij de bank.

De Starterslening bestaat uit twee delen:

  1. Een leningdeel dat annuïtair wordt afgelost:  Dit word de Starterslening genoemd.
  2. Een leningdeel dat oploopt: Dit word de Combinatielening genoemd.

Het bijzondere en aantrekkelijke aan deze constructie is het feit dat je voor beide delen de eerste 3 jaar geen maandlasten hebt. Je betaalt dus geen rente en aflossing gedurende 3 jaar.

De aflossing van je Starterslening ‘betaal’ je de eerste 3 jaar met de Combinatielening. De Combinatielening loopt daardoor de eerste 3 jaar altijd op. Na deze periode van 3 jaar betaal je (in principe) rente en aflossing. Op het moment dat je de volledige rente en/of aflossing betaalt, lost je op zowel de Starterslening als de Combinatielening af.

Hieronder zie je een kort filmpje waarin de starterslening word uitgelegd.

Is er een Starterslening in mijn gemeente?

Niet iedere gemeente heeft een Starterslening. Via de link hieronder kunt je bekijken of je een starterslening kan aanvragen in jouw gemeente. Gebruik in je zoekterm altijd de naam van de gemeente waarin je het huis wilt gaan kopen.

Bekijk hier of er een starterslening in jouw gemeente te verkrijgen is.

 

Heb je nog vragen?

Stel dan hier je vraag en wij mailen je direct terug!

Webdesign: Trendo