Advieskeuze

Ga je een nieuw huis kopen?

Wij helpen je graag op weg.

Wat is NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) stimuleert mensen tot het kopen van een huis tot een woningwaarde van 405.000 euro. Bovendien beperkt je met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.

NHG in 2 minuten

Altijd een hypotheek die past bij je inkomen

Sluit je een hypotheek af met NHG, dan weet je zeker dat je hypotheek verantwoord past bij je inkomen. Je hypotheek voldoet in dit geval namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet je zeker dat je nooit meer leent dan dat je aan kan en je naast je maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

Vangnet als je je hypotheek niet meer kunt betalen

Vanzelfsprekend kunnen veranderingen in je persoonlijke omstandigheden van invloed zijn op je financiële situatie. Zo kun je in de problemen komen op het moment dat:

  • Je gaat scheiden of uit elkaar gaat
  • Je arbeidsongeschikt of werkloos raakt
  • Je partner overleden is

Heb je een hypotheek met NHG? Dan heb je in deze vervelende periode een vangnet waarop je kan vertrouwen.

Je bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met je mee en kijkt samen met jouw hypotheekverstrekker of je geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kun je hierdoor je woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van je woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG je deze restschuld kwijtschelden.

NHG afsluiten

Je kan een lening met NHG afsluiten als je een woning koopt. Ook voor een nieuwbouwwoning, woningverduurzaming, een verbouwing en renovatie kun je een lening met NHG afsluiten.

Hoe kan ik NHG afsluiten?

Een lening met NHG kun je afsluiten bij Hypotheeknodig.nl. Wil je meer informatie? Vul dan ons contactformulier in onderaan de pagina of klik hier.

Wat kost NHG?

Je betaalt voor NHG eenmalig een premie van 0,6% over de totale lening. Omdat de NHG premie aftrekbaar is van de belasting en je met NHG vaak een lagere rente betaalt, heb je deze kosten meestal snel terugverdiend.

Hoeveel kan ik lenen met NHG?

Als je een woning koopt, kun je een lening met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van je woning mag in 2023 maximaal € 405.000 zijn. Ga je verbouwen? Dan mag het aankoopbedrag en de verbouwingskosten niet meer dan € 405.000 bedragen.

Voor het treffen van energiebesparende voorzieningen kun je zelfs tot € 429.300 lenen, mits het extra bedrag volledig wordt besteed aan de energiebesparende voorzieningen.

Een lening met NHG is ook mogelijk wanneer je je bestaande lening wenst te verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing.

Heb je nog vragen?

Stel dan hier je vraag en wij mailen je direct terug!

Webdesign: Trendo