Advieskeuze

Ga je een nieuw huis kopen?

Wij helpen je graag op weg.

Werkwijze

Kennismaken

We snappen dat je bij het kopen van een huis veel vragen hebt. Hoeveel kan ik lenen? Welke maximale maandlast kan ik aan? Wat gebeurd er op het moment dat ik arbeidsongeschikt raak? Allemaal terechte en logische vragen natuurlijk. Omdat een huis kopen een complex verhaal is, krijgt je  bij ons het eerste kennismakingsgesprek gratis.  

Inventariseren

Nadat de opdracht tot dienstverlening getekend is kunnen we voor je aan de slag. We brengen je persoonlijke situatie en wensen in kaart. Hierna maken we een klant- en risicoprofiel waarin de volgende zaken meegenomen worden:

Jouw doelstellingen en wensen.

  • Jouw financiële positie ( jaarinkomen, pensioen, evt. betalingsverplichtingen zoals een krediet bij een bank of een lease auto, spaargeld etc.)
  • Jouw kennis en ervaring met financiële producten zoals een hypotheek
  • Jouw huidige leefsituatie

Adviseren

De volgende stap in het proces is het adviseren en het uitbrengen van een adviesrapport. Hierin geven we een helder beeld van de aanbieders en rentes in verschillende periodes ( bijvoorbeeld het 10 jaar vast zetten van je rente ) en bepalen we samen met jou welke hypotheekverstrekker, rente, voorwaarden en constructie het beste bij je past. Ook geven we vanzelfsprekend aan welke eventuele risico’s verbonden zijn aan het afsluiten van je hypotheek zoals; ‘wat gebeurd er op het moment dat je je baan verliest/arbeidsongeschikt raakt en in de WW komt?’ Allemaal zaken waar je natuurlijk goed over na moet denken en wij je vanzelfsprekend met raad en daad bijstaan.

Bemiddelen

Als de adviserende fase is afgerond en alle benodigde stukken zijn aangeleverd en goedgekeurd door de door jou gekozen hypotheekverstrekker, is het tijd voor de bemiddeling. Wij vragen bij de hypotheekverstrekker het door jou gekozen hypotheekbedrag en rente aan, en ontvangen meestal binnen enkele dagen het rente-aanbod. Ook de handelingen bij de notaris en het zogenaamde passeren van de verkoopakte van je nieuwe huis regelen wij vanzelfsprekend voor je. Na ondertekening sturen wij dit document terug naar de verstrekker en wachten we op de bevestiging.  Hierna is je hypotheek rond en kun je gaan beginnen met genieten van je nieuwe droomhuis!

Nazorg

Uit het oog is bij hypotheeknodig.nl natuurlijk niet uit het hart. Nadat je hypotheek afgesloten is en alle zaken eromheen ( zoals de notaris ) geregeld zijn kun je beginnen met het genieten van je nieuwe huis. Mochten er echter gedurende de looptijd van de hypotheek vragen over je hypotheek zijn we altijd daar om je bij te staan. Dit is vanzelfsprekend kosteloos en vrijblijvend. Goed geregeld toch?

Heb je nog vragen?

Stel dan hier je vraag en wij mailen je direct terug!

Webdesign: Trendo