Advieskeuze

Ga je een nieuw huis kopen?

Wij helpen je graag op weg.

Nieuws

Volledige hypotheek of juist een lage hypotheek?

Bekijk bij welke bank of andere geldverstrekker je moet zijn!

Lees verder.

Starters zijn het kind van de rekening op de woningmarkt

In de populairste regio's van Nederland zijn te weinig beschikbare huizen om aan de vraag te voldoen. Daardoor is het vooral voor starters heel moeilijk om een huis te vinden. Volgens makelaarsorganisatie NVM ziet het ernaar uit dat die oververhitte situatie nog wel even aanhoudt.

Lees verder.

Gek, maar handig: met deze truc kun je meer lenen voor een huis

Hoe hoger de hypotheekrente, hoe minder je mag lenen. Klinkt logisch, want je maandlasten moeten niet te hoog worden. Toch is er een trucje om je maximale hypotheekbedrag omhoog te krikken. Handig als je nét iets te kort komt voor dat droomhuis.

Lees verder.

Ruimere NHG-acceptatie voor ouderen

NHG ( stichting Nationale Hypotheek Garantie ) komt met ruimere acceptatiecriteria voor ouderen met een verhuiswens. Het wordt voor geldverstrekkers mogelijk om hypotheekaanvragen van consumenten die al AOW ontvangen of over maximaal 10 jaar de AOW-leeftijd bereiken, te toetsen op basis van de werkelijke huidige (maand)lasten.

Lees verder.

Rentevaste periode hypotheek voorbij? 'Stap over, scheelt veel geld'

Wie actief op zoek gaat naar een nieuwe hypotheek op het moment dat de rentevaste periode afloopt, kan fors besparen. Maar dat doet bijna niemand, blijkt uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis. Dat is zonde, want het gaat om honderden euro's per jaar.

Lees verder.

Aflossingsvrije hypotheek? Wees gewaarschuwd

Een deel van de huiseigenaren met een aflossingsvrije hypotheek verwacht het geleende bedrag na 30 jaar niet te kunnen terugbetalen. Vereniging Eigen Huis (VEH) waarschuwt voor de gevolgen.

Lees verder.

Heb je nog vragen?

Stel dan hier je vraag en wij mailen je direct terug!

HypotheekNodig.nl is een onderdeel van Kortmann Adviesgroep Webdesign: Trendo